Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 2:39

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

ΦΑΡΣΑΛΑ: Άφαντος ιερέας που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη φυλάκισή του απέφυγε χθες ένας 45xρovoς ιερέας από τα Φάρσαλα ο οποίος αποχώρησε από το δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και προτού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του ανακοινώσει τη βαριά ποινή που του επέβαλε αυτή της κάθειρξης των 15 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», ο 45χρονος ιερέας και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος είναι τελικά ο μοναδικός από τους τρεις κατηγορουμένους που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα, αφού χθες οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.

Πρωτόδικα ο 45xρovos ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του ποινικού κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του δημοσίου αυτήν της κάθειρξης των 15 ετών. Ενώ λοιπόν με την ανακοίνωση της ποινής  θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για μικρό διάστημα και έως ότου αφαιρεθεί η ποινή (έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών), ολοκληρώνοντας χθες την απολογία του επέλεξε να αποχωρήσει από το Δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, πράξη που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και καταγράφηκε από το Δικαστήριο.

Λόγω παραγραφής της πράξης της πλαστογραφίας έπαυσε σε βάρος του ιερέα και η σχετική δίωξη όπως κρίθηκε αθώος (λόγω αμφιβολιών) και για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων, αφού μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ποτέ τα 3,8 εκατ. ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ