Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 | 9:38

Η εορτή της Αγίας Σκέπης στην Παναγία Ελευθερώτρια στον Κοκκιναρά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

H πανήγυρη της Αγίας Σκέπης και η δοξολογία για την εθνική επέτειο εορτάστηκαν με κάθε επισημότητα στον Ιερό Προσκύνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στον Κοκκιναρά Κηφισιάς.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ συνιερούργησε στο πλευρό του ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, εκ του Οικουμενικού Θρόνου. Συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Την διακονία του λόγου ανέβαλε ο κ. Θεοδώρητος, ο οποίος στην ομιλία του προς τους πιστούς  αναφέρθηκε, στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες απέναντι στους κατακτητές. “Η άνιση μάχη με το εχθρό σε επίπεδο δυναμικότητας, όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν έκαμψε το φρόνημα, αλλά χαλύβδωσε με θάρρος και πίστη για τη νίκη τους Έλληνες πατριώτες. Εκτός από την αγάπη για την πατρίδα τους, είχαν ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο. Η Παναγία τους είχε υπό την σκέπη της σε κάθε τους δυσκολία. Άλλωστε ο πόλεμος για τη χώρα μας ήταν πόλεμος αμύνης, που μόνο σκοπό είχε τη διαφύλαξη του εδάφους της.”

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, έφερε σαν αντιπαραβολή το τότε και το παρόν, και το πως αντιλαμβανόμαστε την πίστη και την πατρίδα μας. “Περνάμε μία κρίση ταυτότητας πλέον εμείς οι νεοέλληνες. Έχει υποστεί ο λαός μας μία αλλοίωση, έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του. Η φιλοπατρία έχει πάει στην άκρη και τη θέση της έχει πάρει ο διεθνισμός.”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε λέγοντας πως “Σήμερα είναι ημέρα ευχαριστιών αλλά και εθνικού προβληματισμού. Όχι εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αλλά λόγω γεωπολιτικών καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, για να αντιμετωπίσουμε την κάθε δοκιμασία “

Λίγο πριν την απόλυση, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ