Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 23:20

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγρινίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα Κυριακή του Θωμά, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αποστόλου Θωμά Αγρινίου. Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και στη σωτήριο ομολογία του Αποστόλου Θωμά, προτρέποντας τους πιστούς να εμφορούνται από το ομολογιακό φρόνημα του Αποστόλου, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η κοινωνία μας.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιωάννη Λουκά, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον ιερομόναχο π. Δαυίδ Μπαζούλα. Και οι δύο κληρικοί είναι θεολόγοι, ο μεν π. Ιωάννης είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο δε π. Δαυίδ διακονεί από τη θέση του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ του ιερού ναού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ