Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 22:58

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΚΑΡΑΘΟΥ

Η εορτή του αγίου Κυρίλλου Λουκάρεως στον τόπο της μετανοίας του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε την ιερά μνήμη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στον τόπο της μετανοίας του την ιστορική ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, ο οποίος με λόγο μεστό αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την αγιασμένη βιοτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως.

Το πρωί της Τρίτης, τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία κατόπιν σχετικής Συνοδικής Αποφάσεως, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Πέτρας κ. Γερασίμου και του Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριος, Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός και Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος. Συλλειτούργησαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Μπατσάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου και πολλοί κληρικοί.

Προ απολύσεως, ανεγνώσθη από τον Κωδικογράφο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη, η Πράξη Αγιοκατατάξεως του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, αφού ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες και συμπροσευχόμενους αρχιερείς, τον καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, αναφέρθηκε στη μεγάλη μορφή του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Κυρίλλου του Λουκάρεως, τους αγώνες του για την Ορθοδοξία μας, τις αξίες που μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές και την ευλογία της παρουσίας του ιερού λειψάνου του για την τοπική εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ