Δε, 15/07/24 | 0:30

Εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Μίλησε ο Β’ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, με θέμα: «Επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στον τετράχρονο αγώνα των προγόνων μας, ο οποίος, αφού άρχισε με το θρυλικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, έγραψε σελίδες δόξας στην ιστορία του τόπου μας. Κάλεσε δε όλους μας, κλήρο και λαό, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Εθνική Επέτειο και να λάβουμε από αυτήν το μήνυμα ότι «δεν νικούν ούτε τα τανκς, ούτε τα πυροβόλα, ούτε οι βόμβες – η ψυχή είναι αυτή που νικά στο τέλος».

Η ομιλία έκλεισε με αναφορά στο ιδιαίτερο νόημα και την πνευματική αξία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «δεν υποτάσσεται η θρησκευτική εορτή στην εθνική επέτειο, αλλά ταιριάζει η εθνική επέτειος με το νόημα της θρησκευτικής εορτής».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή.

Κατά την ως άνω εκδήλωση, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Διευθυντής των Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας, Εψηφισμένος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων, Εψηφισμένος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος, ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.), Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής Δημοσιονομικού Ελέγχου, κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, ο Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου, Καθηγητής κ. Νικόλαος Τόμπρος, κληρικοί και λαϊκοί συνοδικοί υπάλληλοι όλων των Συνοδικών Υπηρεσιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ