Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:21

Εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Σε αυτήν παρέστησαν ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, Διευθυντής των Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, κληρικοί και λαϊκοί συνοδικοί υπάλληλοι όλων των Συνοδικών Υπηρεσιών.

Κατά την ως άνω εκδήλωση ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου και Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, με θέμα: «Ελευθερία ή θάνατος;».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά το οποίο ο Θεός ζήτησε από την Παρθένο Μαρία την ελεύθερη συγκατάθεσή Της και τη συνεργασία Της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για την Ενανθρώπηση του Κυρίου και την απελευθέρωση του ανθρωπίνου Γένους από τα δεσμά του θανάτου. Επίσης τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Αγωνιστές του 1821 ζητούσαν τη σκέπη και την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού στον Αγώνα τους για την απελευθέρωση από τα δεσμά της μακραίωνης σκλαβιάς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ