Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:08

Δερμιτζάκης: Δεν δέχομαι να βλέπω Μητροπολίτες χωρίς μάσκα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ευθείες επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος από διάφορους επιστήμονες. Μετά από τις πρόσφατες δημόσιες ακραίες τοποθετήσεις των καθηγητών Σαρηγιάννη και Μπεχράκη, τη σκυτάλη πήρε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

O καθηγητής Γενετικής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και ερωτώμενος σχετικά με το “κατά πόσο είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το κομμάτι που αφορά την εκκλησία έχει μείνει εκτός του κάδρου των μέτρων;” απάντησε πως “είναι απαράδεκτο η εκκλησία να μην ακολουθεί τους κανόνες που υπάρχουν και η ίδια έχει δεχτεί”.

Θέλοντας να αναφερθεί στους ιερείς οι οποίοι δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των μυστηρίων αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται και από τη σχετική ΚΥΑ, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως “για μένα προσωπικά αυτό είναι απαράδεκτο” και πρόσθεσε πως “δεν δέχομαι να βλέπω εικόνες από μητροπολίτες που βρίσκονται ακόμη και στο προαύλιο των εκκλησιών να μη φορούν μάσκα δήθεν με το πρόσχημα ότι και αυτό είναι μέρος της θρησκευτικής διαδικασίας”.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις προσωπικές απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης ανέφερε πως “εμείς μιλάμε ως επιστήμονες δεν μιλάμε ως πιστοί, αφού η πίστη για τον καθένα μας είναι διαφορετική”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “για αυτό όσα λέμε έχουν καθαρά επιστημονική διάσταση ειδικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα”.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω και επιδιώκοντας να αφήσει αιχμές για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στην Εκκλησία, ο κ. Δερμιτζάκης έκλεισε λέγοντας πως “τα πράγματα που βιώνουμε αυτή την στιγμή είναι πολύ κρίσιμα, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να προστατεύεται για οποιοδήποτε θέμα κανένας φορέας και όλοι να βρεθούμε μπροστά στις ευθύνες μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ