Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:40

ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ

Αυστραλίας: “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη οδύνη για έναν κληρικό από το να ζει μέσα στην Εκκλησία και να μην την αγαπά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη οδύνη για έναν κληρικό από το να ζει μέσα στην Εκκλησία και να μην αγαπά την Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος από τον ιερό καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ όπου λειτούργησε σήμερα το πρωί.

Απευθυνόμενος ωστόσο προς τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Χριστοφόρο Κρικέλη τον οποίο μετά από άδεια του Οικουμενικού Πατριάρχη τον χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου επεσήμανε πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη οδύνη για έναν κληρικό από το να έχει ιερωσύνη αλλά την ιερωσύνη του να μην τη βιώνει και να την θεωρεί ως ένα επάγγελμα όπου πρέπει να συμπληρώσει κάποιες ώρες και να πάρει τον μισθό του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «αυτήν την ιερωσύνη εμείς εδώ στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν την θέλουμε και δεν την επικροτούμε».

Όπως τόνισε μάλιστα, «οι δωρεές που λαμβάνουμε από τον Θεό δεν είναι ανταπόδοση στα δικά μας χαρίσματα και στις δικές μας αρετές αλλά ευεργεσίες», παροτρύνοντας τον π. Χριστοφόρο να θεωρεί τον εαυτό του ευεργετημένο από τον Θεό της αγάπης και πάντοτε να έχει ευγνωμοσύνη. «Ο κάθε πρωτοσύγκελος γίνεται ο καθημερινός συγκυρηναίος του επισκόπου στις λύπες, τις πίκρες, τις δυσκολίες της διοίκησης και τις αντιξοότητες οι οποίες υπάρχουν σε όλους τους οργανισμούς, πολύ περισσότερο στην Εκκλησία την οποία όπως το μαρτυρεί η ιστορία της την πολεμούν και οι άνθρωποι και ο διάβολος», κατέληξε.

Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ενώ στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του πρώτου ποιμενάρχη της πέμπτης ηπείρου του μακαριστού μητροπολίτη Αυστραλίας κυρού Χριστοφόρου Κνήτη.

Φώτο: Mark Petropoulos

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ