Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:23

Αυστραλίας: “Η απομόνωση και η αυτονομία δεν παραπέμπουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Πέμπτης παραμονή της Θεομητορικής εορτής της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας Καμαριανής στην τοποθεσία Red Hill πλησίον της Μελβούρνης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως και ο Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συμμετείχαν, επίσης, πολλοί κληρικοί από τις δύο Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες της Βικτώριας. 

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο λόγο στο εκκλησίασμα, εκφράζοντας καταρχάς την πατρική ευαρέσκειά του για την αθρόα συμμετοχή κληρικών και πιστών, οι οποίοι ομοθυμαδόν, με φιλάδελφο και αγαπητικό πνεύμα, προσήλθαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την Παναγία. «Αυτό που βλέπετε απόψε, είναι η Εκκλησία», υπογράμμισε με έμφαση, προσθέτοντας ότι «η απομόνωση και η αυτονομία δεν είναι Εκκλησία». 

Αναφερόμενος δε στη Θεομητορική εορτή, ο Αρχιεπίσκοπος διέκρινε ότι «γέννηση» σημαίνει αρχή, ζωή, ελπίδα, φως και μέλλον, έννοιες δηλαδή που έχουν ταυτιστεί με το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο τόσο πολύ ευλαβούνται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. 

Ακολούθως, ο κ. Μακάριος παραχώρησε τον λόγο στον Επίσκοπο Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην ιερά πανήγυρη της Παναγίας Καμαριανής και για τις τακτικές επισκέψεις στην Αυστραλία, ενώ τον συνεχάρη για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στη δυτική Αφρική, με επίκεντρο τη Σιέρρα Λεόνε. Ο Θεοφιλέστατος, αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο, μίλησε στο εκκλησίασμα για το θεολογικό υπόβαθρο της προσκύνησης και της απόδοσης τιμής στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ επισήμανε ότι η Παρθένος Μαρία αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για όλες τις κοπέλες στη σύγχρονη εποχή.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ