Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 19:28

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Αθωώθηκε αρχιμανδρίτης που κατηγορούνταν πως τέλεσε λειτουργία εν μέσω καραντίνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του εν μέσω αυστηρής καραντίνας και περιορισμών κατά του κορoνοϊού, είχε παραβιάσει τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις τελώντας θεία λειτουργία.

Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης κατηγορούνταν για παραβίαση σχετικής Υπουργικής Απόφασης περί επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους αυτούς για το χρονικό διάστημα από 4.5.2020 έως και 16.5.2020.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr, λίγη ώρα μετά την αθώωσή του όλες οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό, αφού στόχος του δεν ήταν η παραβίαση των μέτρων κατά του κορoνοϊού.

«Όλα συνέβησαν στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη όπου είχα πάει εκεί για προσευχή. Συγκεκριμένα είχε πάει μια οργάνωση που λειτουργούσε στην Ηλιούπολη να γκρεμίσει ένα μέρος του ναού γύρω στα 24 τετραγωνικά που θεωρούσε πως είχε χτιστεί χωρίς άδεια. Εγώ βρέθηκα εκεί για προσευχή και ζήτησαν από την αστυνομία να μου γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για παραβίαση των μέτρων, γιατί λέει πως έκανα εκεί Θεία Λειτουργία.

Η αλήθεια είναι πως μαζί με έμενα εκεί βρέθηκε και το ποίμνιο του συγκεκριμένου ναού με σκοπό την διαφύλαξη του χώρου. Για την κίνησή μου αυτή είχα ενημερώσει και την αστυνομία με γράμμα. Ήταν ημέρα γιορτής του Παραλύτου και με αφορμή την παραλυσία που υπήρχε τις ημέρες εκείνες στην Αθήνα, είπα πως θα πάω για προσευχή. Απώτερος σκοπός μου ήταν να βρεθώ μπροστά στο ναό ώστε να μην μπορεί κανένας να προχωρήσει σε κατεδάφιση.

Απ’ ότι κατάλαβα αυτοί ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κατεδάφιση με εκρηκτικά ανάμεσα στα τούβλα αλλά αυτό δεν το επιτρέψαμε. Μάλιστα κάποιοι εκείνη την ώρα φώναζαν “Πιάστε τον, πιάστε τον” αλλά μετά από έξι, εφτά μήνες μου ήρθε κλήση», σημείωσε ο π. Σεραφείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ