Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:30

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Με αρχιερατικό συλλείτουργο η Χαλκίδα τίμησε την ανακομιδή του λειψάνου του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο, η πόλη της Χαλκίδας, εόρτασε την ανακομιδή του ιερού λειψάνου, του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, έλαβαν μέρος οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Επίσης παρευρέθη και ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας μάλιστα, τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία, του μέχρι πρότινος αρχιδιακόνου της μητρόπολης, π. Νικολάου Πριμηκύριου.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος, απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο, του προέβαλε ως πρότυπο μιμήσεως στον ιερατικό του βίο, τον ιερό Χρυσόστομο, τονίζοντας πως, «δεν ήταν μόνο Χρυσόστομος αλλά και χρυσόκαρδος. Ούτε μόνο επιχρυσωμένος αλλά και ολόχρυσος, αφού είχε σχέση με τον ανεπανάληπτο και ανεκτίμητο θησαυρό Ιησού Χριστό, στον οποίο είχε διά βίου την αναφορά του και του οποίου το θέλημα, εφάρμοζε στην καθημερινή ασφάλτινη πραγματικότητα», ενώ στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος, τον χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη.

Ακολούθως, οι ιεράρχες τέλεσαν το αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄, ο οποίος εποίμανε την τοπική εκκλησία, για είκοσι επτά ολόκληρα χρόνια και εκοιμήθη το 2010.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Από τη μεριά του, ο μητροπολίτης Χαλκίδος, αφού ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, διαβεβαίωσε τον νεοχειροτονούμενο ότι θα τον συνοδεύουν οι ευχές τους, όπως και οι ευχές του μακαριστού μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄, αλλά και όλων των παρισταμένων κληρικών και λαϊκών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ