Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:36

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Η Απαρχή διοργανώνει σεμινάριο εκκλησιολογίας για την εμφάνιση του Παπικού Πρωτείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σεμινάριο εκκλησιολογίας διοργανώνει η Απαρχή με θέμα την εμφάνιση του “παπικού πρωτείου” σε ιστορικό, εκκλησιολογικό και θεολογικό επίπεδο με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές και ομιλητές.

Αναλυτικότερα, στις συνεδρίες θα μιλήσουν ο κ. Δημήτριος Μόσχος Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου, Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο π. Δημήτριος Μπαθρέλλος, Επισκέπτης Καθηγητής, Ινστιτούτου Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών, Cambridge Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι και σήμερα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία βασίζεται στην αντίληψη ότι ο Πάπας της Ρώμης κατέχει ως διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, το πρωτείο της τιμής και της εξουσίας επί όλων των Εκκλησιών της Οικουμένης, ως ορατή Κεφαλή της Εκκλησίας.

 Πώς αναπτύχθηκε η αντίληψη αυτή στη Δύση;

 Ποιες είναι οι εκκλησιολογικές και θεολογικές επιπτώσεις που φέρει;

 Κατά πόσο συνέβαλαν σε αυτήν οι πολιτικές, ιστορικές και πολιτιστικές συνθήκες της εποχής;

Το σεμινάριο που παρέχεται δωρεάν, δεν απευθύνεται μόνο σε θεολόγους, αλλά σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο θέλει να γνωρίσει τους ιστορικούς λόγους για τους οποίους εμφανίστηκε η θεωρία αυτή στη Δύση, αλλά και τις εκκλησιολογικές και θεολογικές της επιπτώσεις.

Θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά αλλά θα υπάρχει και ζωντανή διερμηνεία στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Κατεβάστε την φόρμα εγγραφής εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ