Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 13:49

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών καθηγητών και φοιτητών στην Ιερά Σύνοδο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Έξι Kαθηγητές και σαράντα φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων, μαζί με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ludovic Danto και συνοδευόμενοι από τον εν Αθήναις Αρχιεπίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Θεόδωρο και τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο – Καθηγητή του ΕΚΠΑ, επισκέφθηκαν σήμερα τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ενημερωθούν σχετικά με το Συνοδικό σύστημα που διέπει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν της πρόσφατης προτροπής του πάπα Φραγκίσκου προς τους Επισκόπους και τις Σχολές Κανονικού Δικαίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να συγκεντρώσουν εντός τριετίας στοιχεία για την συνοδικότητα, απαντώντας στα ερωτήματα περί της ανάγκης της συνοδικότητας και περί του πώς αυτή μπορεί να υλοποιηθεί στον Ρωμαιοκαθολικισμό.

Ήδη η ομάδα αυτή των Καθηγητών και των φοιτητών έχει επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ πρόκειται εν καιρώ να επισκεφθεί και τις άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Τους Καθηγητές και τους φοιτητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους. Ακολούθως, αφού μίλησαν ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού της εν λόγω επίσκεψης και ο Κοσμήτορας Ludovic Danto, οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ