Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, όπως ορίζει το έθιμο, της μητρόπολης Θεσσαλονίκης ευλόγησε και έκοψε νωρίτερα ο ποιμενάρχης της πόλης κ. Άνθιμος.

Οι συνεργάτες του κ. Ανθίμου, μεταξύ αυτών ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου και ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητας της μητρόπολης και ηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Θεοδώρας αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, εργαζόμενοι στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης καθώς και πολιτικοί άρχοντες της πόλης, όπως η υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της ημέρας.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ευδιάθετος από την παρουσία των στενών του συνεργατών, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και δύναμη στο έργο τους.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.