Ελλάδα

Η πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου μητροπολίτη Λαρίσης στην έδρα του

ORTHODOXIA.INFO | ΛΑΡΙΣΑ Αναστάσιος Βόπης Την πρώτη Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα το πρωί, ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ο οποίος στάθηκε για πρώτη φορά στην καθέδρα του, την κεφαλή του σύνθρονου  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες Λαρισαίοι προεξήρχε ο κ. Ιερώνυμος, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελλασώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

https://vimeo.com/300133977

Ο κ. Ιερώνυμος, στο πρώτο του κήρυγμα, από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού, αναφέρθηκε, στο πως θα πρέπει να διεκδικούμε τα θαύματα από το Θεό και τόνισε πως «Όταν πηγαίνεις στα προσκυνήματα ως τουρίστας και περιηγητής, όταν δεν πηγαίνεις όπως πήγαιναν οι παλαιοί με κόπο, με νηστεία, με προσευχή. Τι περιμένεις να λάβεις από το Θεό; Και γιατί, να σου απαντήσει η Παναγία; Και γιατί, να δεις, αυτό το οποίο θες άμεσα μάλιστα μπροστά σου, χωρίς καθόλου κόπο;», ενώ πρόσθεσε πως «Αν για τα καθημερινά της ζωής κουραζόμαστε τόσο πολύ. Για τα ουσιαστικά της ζωής, τα επουράνια, ότι είναι Άγιο, ότι είναι εν Χριστώ, δεν πρέπει λίγο να κουραστούμε, καταβάλλοντας κόπο και θυσία;».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Λαρίσης, υπογράμμισε πως «Η Εκκλησία, ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, όσων μπήκαν με τα δικά τους μάτια. Η Εκκλησία, ξέρει να αναπαύει τον άνθρωπο, γιατί, του προσφέρει τα πάντα. Τα ουσιαστικά. Αρκεί ο άνθρωπος, να τα αναγνωρίζει. Ότι είναι περιττό, η Εκκλησία, ξέρει και το αποστρέφεται».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σταγών: «Οι μοναχοί είναι οι συνεχιστές και οι διάδοχοι των αγίων πατέρων»

Αναστάσιος Βόπης

Η Καλαμπάκα τίμησε τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες

Αναστάσιος Βόπης

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον άγιο Αχίλλιο Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τη μνήμη του πολιούχου Λαρίσης

Λαρίσης: «Στην Ελλάδα όταν λέμε Μάνα εννοούμε την Παναγία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Λαρίσης: «Η Κύπρος είναι αγκάθι στην καρδιά του Ελληνισμού, γιατί τα σφάλματά μας είναι πολλά»

Αναστάσιος Βόπης