Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:57

13 χρόνια χωρίς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2008 λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα που ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος άφηνε τα επίγεια. Μια ηγετική φυσιογνωμία, ο αρχιεπίσκοπος που αγκάλιασε όλους τους ανθρώπους όλους τους Έλληνες.

Σήμερα το πρωί στο 1ο νεκροταφείο τελέστηκε η η καθιερωμένη θεία λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο του μακαριστού αρχιεπισκόπου.

Προεξηρχε ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, ενώ συμμετείχαν οι μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεος και Φαναρίου Αγαθάγγελος.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος, συγκινημένος, επεσήμανε ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος υπήρξε μεγάλος πνευματικός πατέρας, σπουδαίος θρησκευτικός ηγέτης, διακεκριμένη προσωπικότητα που αγωνίστηκε για την Εκκλησία. Δοκίμασε πολλές πίκρες στη ζωή του, ακριβώς λόγω της προσωπικότητάς του και της αγωνιστικότητάς τους.

Πρόσθεσε πως “Έβαλε το στήθος του μπροστά για να υπερασπιστεί την θέση της στην κοινωνία μας, έκανε πολλούς ανθρώπους να επιστρέψουν στον Θεό, ιδίως τους νέους τους οποίους υπεραγαπούσε και είχε το χάρισμα να μιλά στην γλώσσα που οι νέοι καταλαβαίνουν, χτίζοντας διαύλους επικοινωνίας πολύτιμους και μοναδικούς.

Μπορεί να έφυγε για την αιωνιότητα, όμως είναι παρών στην ζωή μας με το παράδειγμά του! Υπήρξε πρότυπο πίστεως και διακονίας που ενέπνευσε! Αγάπησε την πατρίδα μας, αφιερώθηκε σ’  αυτήν, την αφύπνισε με τους λόγους και το παράδειγμά του, ζήτησε η πατρίδα μας να κρατήσει την ταυτότητά της και παραμένει αλησμόνητος!

Φωτογραφίες: Πάνος Μπουλαλάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ