Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:43

Χιλιάδες προσκυνητές στην Αγία Μαρίνα Βόνης Πεδιάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Αμέτρητες χιλιάδες ευσεβών προσκυνητών κατέφθασαν κι εφέτος στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, για να προσευχηθούν, να προσφέρουν το τάμα τους, να καταθέσουν τον πόνο, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία και να εκζητήσουν τη χάρη και τις πρεσβείες Της.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο, και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Παράκληση της Αγίας, ενώ αργά το βράδυ τελέστηκε νυκτερινή Θεία Λειτουργία στο μικρό βυζαντινό Ναό της Μονής, με την προσέλευση των προσκυνητών να συνεχίζεται αδιάκοπα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την επαύριον, Δευτέρα 17 Ιουλίου, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, πέριξ της Ιεράς Μονής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Κορνηλίου Αθανασάκη και το κτητορικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων της Ιεράς Μονής και των μοναζουσών Αυτής.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας και εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως, ιδιαιτέρως δε την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Ε.Κ.Α.Β Κρήτης, τη Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους ιεροψάλτες, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τις χιλιάδες χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών, ευχόμενος η Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας, να ευλογεί τα πρόσωπα και τις οικογένειές τους.

Εκ της Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ