Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:15

Τα τάματα και η ηρεμία επανήλθαν στη Μονή Ιβήρων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο δράστης που είχε κλέψει τάματα από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιο Ορος.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής που συνέδραμαν τις έρευνες, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες, το βράδυ στο Άγιο Όρος, 56χρονος από τη Ρουμανία και να βρεθούν όλα τα τάματα και αφιερώματα που είχε αφαιρέσει από εικόνα Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 12 προς 13 Ιουνίου 2019, ο 56χρονος δράστης ρουμανικής καταγωγής, παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.

Πηγή: voria.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ