Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 2:50

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ Η ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Εξιχνιάστηκαν κλοπές ναών σε Λάρισα και Κρήτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εξιχνιάστηκαν από το αστυνομικό τμήμα Τεμπών δύο περιπτώσεις κλοπής από ναούς του Δήμου Τεμπών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δράστες προέβησαν σε δύο περιπτώσεις κλοπής από ναούς σε περιοχές του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα την 03-12-2021 τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέβησαν σε Ιερό Ναό επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφού διέρρηξαν την θύρα αυτού εισήλθαν στο εσωτερικό αφαιρώντας έντεκα ασημένια καντήλια, δύο σετ ασημένιων δισκοπότηρων και τέσσερα υφασμάτινα καλύμματα.

Παράλληλα, την 18-01-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες μετέβησαν σε άλλο ιερό ναό με διαφορετικό Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφού διέρρηξαν πλαϊνή είσοδο εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν από μεταλλικό κυτίο και το παγκάρι το συνολικό χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Την ίδια στιγμή εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου τρεις κλοπές οι οποίες διαπράχθησαν σε ναούς του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της υπηρεσίας, ένας σαραντάχρονος άνδρας κατά το χρονικό διάστημα από την 20.07.2021 ως και 09.05.2022 είχε διαπράξει τέσσερις κλοπές και συγκεκριμένα μία σε κατάστημα και τρεις σε ναούς σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό τον 3.500 χιλιάδων ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες το προαναφερόμενο άτομο εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ