Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 12:13

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Κύμη, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ.

Χθες το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κύμη στον όρθρο χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλαδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος εν συνεχεία στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Καρυστιας και Σκυρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και ο τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος όπως και αναφέρθηκε στην αποστολή των Αγίων Αγγέλων και στην υπακοή και τον σεβασμό τους προς τον Δημιουργό τους Τριαδικό Θεό και κάλεσε τους πιστούς να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στους ιερούς θεσμούς της Πίστης και του Γένους.

Ακολούθως μετέφερε ταυτόχρονα τις ευχές των αρχιερέων προς τον εορτάζοντα μητροπολίτη Καρυστίας, λέγοντας ότι είναι έργω και λόγω «Σεβασμιώτατος» και η παρουσία του αποτελεί ευλογία για όλους.

Πριν την απόλυση ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους αρχιερείς λέγοντας ότι η παρουσία τους, όπως και του κλήρου, των αρχών και του λαού, γέμισε την καρδιά του με πολλή μεγάλη χαρά.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης τέως Δήμαρχος κ. Δημήτριος Θωμάς καθώς και πλήθος πιστών απο την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν με την παρουσία του και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ