Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:29

Συναντήσεις Γ. Κουμουτσάκου με εκπροσώπους Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίας Έδρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα και τον Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Σάβιο Χον Τάι-Φάι.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διεθνοποίησης του μεταναστευτικού / προσφυγικού, ο κ. Κουμουτσάκος κατά τις συναντήσεις του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα. Ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης προκειμένου τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και η Αγία Έδρα να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας και εν όψει της ευρωπαϊκής συζήτησης για Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε τη σημαντική διάσταση της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που υπερβαίνει τα όρια και τις δυνατότητες κάθε χώρας ξεχωριστά και απαιτεί συνεργασία και συλλογική δράση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ