Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:52

Στον ναό που ήταν “δεύτερο σπίτι” του ως φοιτητής λειτούργησε ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Θεία Λειτουργία στον ναό της Παναγίας Δεξιάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τέλεσε σήμερα στο μεθέορτο των Εισοδίων της Παναγίας ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο προϊσταμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Βακαλάκης, προσφώνησε τον κ.  Χρυσόστομο, τονίζοντας την υπερηφάνια που κατέχει όλους για την προαγωγή του.

Ο νέος μητροπολίτης μίλησε συγκινημένος για τα χρόνια που ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και τη σχέση που είχε με την Παναγία Δεξιά. “Χαίρομαι που είμαι στον ναό που τόσο αγάπησα και που υπήρξε το δεύτερο σπίτι μου στα φοιτητικά μου χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην αγάπη και τη στήριξη που είχε από ιερείς της μητρόπολης Θεσσαλονίκης εκείνη την περίοδο και ιδιαίτερα από τον προϊστάμενο π. Ευθύμιο που, όπως είπε χαρακτηριστικά, του ενέπνευσε τις αξίες και τα ιδανικά της ορθόδοξης παράδοσης.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Τρίκκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πατρική αγάπη που δέχθηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και να σημειώσει πως η προσωπικότητα του κ. Ανθίμου σπανίζει στην Εκκλησία. “Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχει μια προσωπικότητα που σπανίζει στην Εκκλησία μας και από την στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονικη έγινε ο προστάτης μου και ο φιλόστοργος πατέρας μου”, επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο νέος ιεράρχης, ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στα Τρίκαλα όσο και στη συμπρωτεύουσα, μετέφερε και ένα μήνυμα προς τους κληρικούς λέγοντας πως κάθε κληρικός πρέπει να προσφέρει τον εαυτό του στους πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ