Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:05

Σιδηροκάστρου: “Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να σταματήσουμε την φθίνουσα πορεία των πιστών»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μερίδιο ευθύνης σε κληρικούς, Επισκόπους και λαϊκούς, έδωσε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος για την σημερινή πνευματική κυρίως κατάσταση της χώρας.

Κατά την εισήγησή του στην σημερινή δεύτερη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ο ιεράρχης από την Μακεδονία ανέπτυξε το θέμα «Η “γενοκτονία” των συγχρόνων Ελλήνων και τα δημιουργηθέντα εξ αυτής: εργασιακόν πρόβλημα (ανεργία των νέων), αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, άμβλυνσις των ηθών, μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια».

Ο κ. Μακάριος αναφέρθηκε στις σύγχρονες μορφές γενοκτονίας, οι οποίες, όπως τόνισε, αφορούν όλους μας, με πρώτους τους πνευματικούς, εκκλησιαστικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

“Η μετανάστευση, τα τροχαία δυστυχήματα, οι αμβλώσεις, η ανεργία και το δημογραφικό πρόβλημα είναι οι παράγοντες που συντελούν στην εθνική γενοκτονία” είπε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει κλήρος και λαός να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε την πνευματική κληρονομιά μας. «Η Εκκλησία είναι η μεγάλη μας πνευματική οικογένεια. Μέσα σ’αυτήν την οικογένεια είμεθα όλοι κοινωνία αδελφών. Ας αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη του και κυρίως εμείς οι Επίσκοποι για να επουλώσουμε τα τραύματά της και να σταματήσουμε την φθίνουσα πορεία των πιστών της».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ