Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:30

Ν. Ιωνίας: “Η Παναγία μας ζητάει να την μιμηθούμε και να ταπεινωθούμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Η Νέα Φιλαδέλφεια εόρτασε τη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς που κατέκλυσαν το ναό, ο κ. Γαβριήλ τόνισε ότι “Το δώρο του Θεού προς εμάς τους ανθρώπους είναι η διακονία, η ταπείνωσή του για όλους εμάς και η δύναμή Του, να γίνει ο τελευταίος εξ ημών, ο ελάχιστος, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ελπίδας και της σωτηρίας”.

Πρόσθεσε πως “Η πίστη μας άλλωστε δεν είναι απλά μία παράδοση, αλλά μία διαρκής πορεία προς τον Θεό. Μία αναζήτηση η οποία θα στεφθεί μέσα από δύο μεγάλες έννοιες-αρετές, την αγάπη και την ταπείνωση. Αυτές τις δύο αρετές, μας καλεί ο Θεός να μιμηθούμε, τις οποίες πρώτος ο ίδιος έχει κάνει πράξη. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο, πως είναι ένας βασιλέας, ο οποίος ήρθε στον κόσμο για να διακονήσει και όχι για να διακονηθεί”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “Αυτό το μέγιστο δώρο του Θεού προσφέρεται στους ανθρώπους μέσω του προσώπου της Παναγίας. Αυτή είναι η Κυρία των αγγέλων, το σκεύος το εκλεκτό, το σύμβολο της ταπεινώσεως. Η Παναγία αυτό ακριβώς το ελάχιστο δώρο ζητάει από εμάς, να μιμηθούμε τη ζωή της, το δικό της χάρισμα και να ταπεινωθούμε. Κλείνοντας τόνισε ότι “Οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της και να αναρωτηθούμε, τι μπορούμε να αντιπροσφέρουμε σε Εκείνη;”

Τέλος, σε σχόλιό του για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τις τελευταίες ημέρες διάφορες περιοχές της χώρας είπε πως “μπροστά στα φυσικά φαινόμενα αισθανόμαστε πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε”.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε την ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, η οποία και κοσμεί το παρεκκλήσιο του Ναού σε ειδικό προσκυνητάρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ