Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 6:24

Μητροπολίτης Καρπάθου προς μαθητές: “Εσείς οι νέοι θα είστε καλύτεροι από εμάς τους μεγαλύτερους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων τέλεσε σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος. Πρώτα, στο Γενικό Λύκειο, το Γυμνάσιο, το 4/Θ Δημοτικό Σχολείο και το 1/Θ Νηπιαγωγείο Απερίου, της έδρας της Μητροπόλεως, όπου και αγίασε τις, με έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Χορηγών, πολύ όμορφα ανακαινισμένες αίθουσες του Γενικού Λυκείου, μετά στο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο πόλεως Καρπάθου και τέλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου “ΠΟΤΙΔΑΙΟΝ”.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, ο Γραμματεύς της Μητροπόλεως Πρωτ. π. Δημήτριος Ζαγόρας, ο Ιερομόναχος π. Αμβρόσιος Μαναρουλάς, οι Πρεσβύτεροι π. Μιχαήλ Οικονομίδης και π. Ιωάννης Νεραντζούλης και ο Διάκονος π. Λουκάς Ναβρούζογλου. Παρών σε όλους τους Αγιασμούς και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους οποίους και συνεχάρη για τις λαμπρές φετινές επιτυχίες των αποφοίτων των Λυκείων μας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και ευχήθηκε στα παιδιά για την καινούρια χρονιά να είναι γεμάτη από επιτυχίες, από πρόοδο, από αρετή, από πίστη προς τον Θεό.

“Διότι, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, με την πίστη προς τον Θεό και με την ελπίδα ότι εσείς η νεολαία, το μέλλον της πατρίδας μας θα είστε κάτι το καλύτερο από μας τους μεγαλυτέρους, εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι μία χρονιά αποδοτική, για να βρείτε τον δρόμο και τον προορισμό σας. Γιατί το μέλλον δεν εξαρτάται μόνον από τους μεγαλυτέρους. Το μέλλον εξαρτάται από τον δικό σας αλτρουισμόν, από την δική σας διάθεση, από τη δική σας θέληση για μία κατά Θεόν Παιδεία. Σε σας εναπόκειται η σύνεσις, η σοφία, ο φόβος Θεού, ο οποίος θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς πίστη στον Θεόν, αγαπητά μου παιδιά, τίποτε δεν είναι κατορθωτό. Όλα έρχονται και παρέρχονται. Εκείνο που μένει αδιάσειστο, είναι αυτή η πίστις. Αν η Πατρίδα μας χάσει την πίστη αυτή, τότε να ξέρετε ότι όλα θα χαθούν. Εμείς οι μεγαλύτεροι ό,τι ήταν να το προσφέρουμε το προσφέραμε. Και το προσφέρουμε ακόμη. Εσείς οι νεότεροι που θα αναλάβετε τα ηνία αυτού του τόπου θα είσαστε υποχρεωμένοι να προσφέρετε περισσότερα και να ρθείτε αντιμέτωποι με την επιστήμη και ιδίως με τη Βιοηθική η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά απ’αυτά που πιστεύομυε εμείς, αλλά δεν πρόκειται να αναστρέψει τη μεγάλη αρετή, ότι ο άνθρωπος επλάσθη κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν του Θεού. Αυτό να το έχετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας. Κι αν το έχετε βαθιά δεν μπορεί καμιά δύναμη να σας το αφαιρέσει”.

Μετά τους Αγιασμούς, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε με τον κ. Δήμαρχο και τους άλλους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών του νησιού στην τελετή Παράδοσης και Παραλαβής στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου και ευχαρίστησε για την άψογη και αγαστή συνεργασία τον απερχόμενο Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο κ. Νίκο Σουρούνη και ευχήθηκε τα δέοντα στη νέα Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο κ. Ευανθία Κασσωτάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ