Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:20

Κηφισίας προς νέο ιερέα: “Δεν είμαστε πολιτικοί… ο ρόλος μας είναι να διδάσκουμε το Ευαγγέλιο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να απέχει από την εμπλοκή με την πολιτική και γενικότερα από καταστάσεις ξένες προς τον ρόλο του κληρικού, κάλεσε τον νέο ιερέα που χειροτόνησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Κηφισίας.

Ο κ. Κύριλλος στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος Διακόνου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς Κωνσταντίνου Βασιλάκη, τόνισε πως “Τους ιερείς και γενικά τους ποιμένες, σήμερα ο κόσμος δεν μας βλέπει όπως πρέπει, δηλαδή ως πνευματικούς ηγέτες. Μπορεί να μας θέλουν πολιτικούς, μπορεί να μας θέλουν μπροστάρηδες σε κοινωνικούς αγώνες. Όμως ο ρόλος μας είναι πνευματικός. Ο ρόλος μας είναι να διδάσκουμε το Ευαγγέλιο και να κάνουμε ανθρώπους ήθους”.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας σε άλλο σημείο τόνισε πως “Οι ιερείς δεν είναι ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές ή αντιπρόσωποι του Θεού. Δεν εκπροσωπούμε τον Θεό. Είναι λάθος αυτή η έκφραση. Είμαστε ιερουργοί των Μυστηρίων και κήρυκες του Θείου Λόγου. Αυτά τα δύο διαμορφώνουν το ήθος των ανθρώπων”.

Επίσης αναφερόμενος στο νέο πρεσβύτερο επεσήμανε ότι “η επιτέλεση των Μυστηρίων του Θεού και να κηρύττεις τον Θείο Λόγο απαιτεί προϋποθέσεις. Εσύ έχεις όλες τις προϋποθέσεις καθώς προέρχεσαι από ιερατική οικογένεια και εκ βρέφους οίδες τα ιερά γράμματα και έχεις προτύπωση υγιαινόντων λόγων”.

Τέλος τον κάλεσε να τηρεί την διδασκαλία της Εκκλησίας, την παράδοση και τις Οικουμενικές Συνόδους με τη συμβουλή “να αποφεύγεις τους θεολογικούς ακροβατισμούς και νεωτερισμούς σε θέματα πίστεως”.

Ο π. Κωνσταντίνος που κατέχει πτυχίο Θεολογίας ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Βοστώνη στην προσφώνησή του αναφέρθηκε συνοπτικά στο Μυστήριο της ιερωσύνης και εντέλει ευχαρίστησε τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην μέχρι σήμερα πορεία του, με πρώτο τον Μητροπολίτη Κύριλλο τόσο για τις ευεργεσίες του, όσο και για την πατρική αγάπη πού περιέβαλε το πρόσωπό του.

Ο νέος πρεσβύτερος θα συνεχίσει τα εφημεριακά του καθήκοντα στον Άγιο Δημήτριο Κηφισιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ