Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:54

Η πανήγυρη του ιστορικού ναού της Γέννησης του Χριστού στου Ψυρρή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Στον ιστορικό ναό της Γεννήσεως του Χριστού στου Ψυρρή εορτάστηκε το μέγα γεγονός της ενανθρώπισης του Κυρίου, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

“Σήμερα τιμούμε το πρόσωπο εκείνο, που συνετέλεσε καθοριστικά στο μέγα γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, την Υπεραγία Θεοτόκο και αποτελεί για όλους τους ανθρώπους αιτία σωτηρίας”. Με τη φράση αυτή ο κ. Φιλόθεος ξεκίνησε την ομιλία του προς τους πιστούς, ενώ συνέχισε αναλύοντας το μήνυμα που μεταφέρει η γέννηση του Χριστού.

“Η ενανθρώπηση του Κυρίου είναι το μόνο καινό μυστήριο. Με την πρόσληψη της ανθρώπινης φύσης από τον Θεό, γίνονται ένα το άκτιστο με το κτιστό. Στο πρόσωπο του Χριστού ενώνεται η θεία με την ανθρώπινη φύση για έναν και μοναδικό λόγο, για να γίνουμε εμείς μέτοχοι της θείας δόξης”.

“Η συνεισφορά της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ενανθρώπιση του Θεού ήταν ότι προσέφερε τον εαυτό Της, εντελώς ελεύθερα και εκούσια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μυστήριο της σαρκώσεως του Λόγου. Συνεργάστηκε με τον Θεό, ώστε Εκείνος να γίνει άνθρωπος και παρέμεινε ενωμένη με τον Χριστό. Την τιμάμε πάντα σε σχέση με τον Χριστό, για αυτό και εμείς καλούμαστε να διατηρήσουμε αυτή την ένωση μαζί Του, με τη δική μας ελεύθερη θέληση και υπακοή”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “καλούμαστε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, ότι έχουμε αυτόν τον Θεό ο οποίος νοιάζεται για εμάς, έρχεται Αυτός σε εμάς προκειμένου να μας σώσει”. Κλείνοντας, ο κ. Φιλόθεος ευχήθηκε “να έχουμε πάντα τον Χριστό στη ζωή μας και όλων μας οι υπάρξεις να γίνουν φάτνη, όπου μέσα εκεί θα κατοικεί ο Θεός”.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού στους γύρω δρόμους, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και πλήθους πιστών.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Θεοδόσιος Οικονομίδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φιλόθεο για την παρουσία του στην πανήγυρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ