Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 9:09

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΕΣ

Τη μνήμη του αγίου Φανουρίου θα τιμήσει το ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες θα εορτασθεί και φέτος η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο στο Ίλιον.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου παραμονή της εορτής στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, ο οποίος θα κηρύξει και το θείο λόγο.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και στις 9 η παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο.

Υπογραμμίζεται, ότι ο εορτασμός του αγίου Φανουρίου στο Ίλιον ξεκίνησε και επίσημα την περασμένη Κυριακή με αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου και με το κτιτορικό μνημόσυνο που τελέστηκε, όπου ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βλαβιανός μετά το πέρας αυτού, τόνισε την ευγνωμοσύνη του προς τους μακαριστούς κτίτορες του ναού, καθώς και σε όλους όσους παντοιοτρόπως διακόνησαν στο ναό.

Να σημειωθεί, ότι καθημερινά από 18 Αυγούστου έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου το πρωί στις 10:00 και το απόγευμα στις 18:00, οι πιστοί θα μπορούν να διαβάζουν τις Φανουρόπιτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ