Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:49

Η πανήγυρη της συλλήψεως της Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη προσέλευση πιστών εορτάστηκε η σύλληψη της Αγίας προμήτορος Άννης στο φερώνυμο ναό που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Σήμερα στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, προσκεκλημένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού.

Τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως πλαισίωσαν γύρω από το ιερό θυσιαστήριο, ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στον λόγο αναφέρθηκε στην ταπεινότητα του Ιωακείμ και της Άννας που ζούσαν στην αφάνεια, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “η αρετή όσο και αν σκεπαστεί από την μετριοφροσύνη, πάντοτε γίνεται φανερή, όπως φανερώνεται και το αόρατο άρωμα των λουλουδιών”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “οι Άγιοι Ιωακείμ και η Άννα προσεύχοντο μια ολόκληρη ζωή και παρακαλούσαν τον Θεό να τους δώσει την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Ουρανός όμως σιωπούσε. Ποιος ξέρει γιατί; Ποιος μπορεί να γνωρίζει τα ανεξερεύνητα κρίματα του Θεού; Η θεία βουλή είχε όμως τα σχέδιά της. Οι δίκαιοι δεν απελπίζονται αλλά ούτε γογγύζουν. Η πρόνοια του Θεού δοκιμάζοντας την υπομονή των δικαίων, ετοιμάζει ένα έργο θαυμαστό. Και γίνονται γονείς σε προχωρημένη ηλικία. Και προσέφεραν ύστερα τον ωραιότερο καρπό του οποίου η χάρις και η ευωδία έφερε τον Ουρανό στην γη. Με αυτό τον τρόπο κατέχουν τα πρωτεία ως  πρόγονοι του Βασιλέα των Βασιλέων.”

Ο κ. Προκόπιος ευχαρίστησε επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Ναού π. Χρήστο Βαρδαξή με τον οποίο γνωρίζονται από 20ετίας σε παλαιότερη διακονία στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

Από την πλευρά του ο π. Χρηστός Βαρδαξής ευχαρίστησε τον κ. Προκόπιο που σήμερα τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιδιαιτέρως δε που συμμετείχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, τιμώντας έτσι την γνωριμία τους με την πατρική αγάπη και τον λόγο του.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται απόψε με την λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ