Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 15:08

Ευρίπου: «Ο Θεός μας έδωσε και την επιστήμη – Δεν είναι μαγεία η πίστη μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο θαύμα της συλλήψεως της Αγίας Άννης αλλά και στον τρόπο που συντελούνται τα θαύματα στη ζωή μας, αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος. Από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Άννας Χαλανδρίου, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως καθημερινά γίνονται θαύματα, όχι όπως εμείς τα ζητάμε στον Θεό, αλλά όπου και όπως κρίνει ο Θεός. «Όπου Θεός βούλεταινικάται φύσεως τάξις».

“Τα θαύματα γίνονται με σκοπό να ενδυναμώσουν και ενισχύσουν την πίστη μας. Δεν γίνονται για να εντυπωσιάσουν. Όταν το θαύματα γίνονται με σκοπό να εντυπωσιάσουν, τότε δεν είναι θαύματα”.

Ο κ. Χρυσοστομος αναφέρθηκε και στις φωνές εκείνες που…φωνάζουν ότι στην Εκκλησία δεν χρειάζονται μάσκες και μέτρα προστασίας. “Στις ημέρες ακούγονται καινά δαιμόνια που λένε “Μην παίρνετε φάρμακα. Ελάτε στην Εκκλησία που σώζει”, για να προσθέσει “Δεν είναι μαγεία η πίστη μας. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο και την επιστήμη”.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου έκλεισε τονίζοντας “Ας μην εκβιάζουμε τον Θεό, όπως ο Διάβολος προκαλούσε τον Χριστό στην έρημο. Ο Θεός δεν είναι υπηρέτης μας, για να του δίνουμε παραγγέλματα. Στο θαύμα αφενόμαστε ελεύθεροι στα χέρια του Θεού. Η Αγία Αννα συνέλαβε την Θεοτόκο σε μεγάλη ηλικία θαυματουργικώ τω τρόπω”.

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ