Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 18:04

Η πανήγυρη της ανακομιδής λειψάνου του Αγίου Στεφάνου στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος & Σπύρος Παπαγεωργίου

Την δεύτερη πανήγυρή του εόρτασε ο ενοριακός ναός του Αγίου Στεφάνου Ν. Σαφραμπόλεως Περισσού, επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου πρώην Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου και ομιλούντος του Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, προϊσταμένου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας. Στην ομιλία του ο π. Παντελεήμων, αναφερόμενος στα δυσάρεστα γεγονότα εισβολής ακραίων στοιχείων σε ναούς της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ν. Φιλαδέλφειας, τόνισε ότι δυσκολίες υπάρχουν σε κάθε εποχή, εμείς οι χριστιανοί όμως οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα να ομολογήσουμε την πίστη μας, αν όχι δια αίματος τουλάχιστον με την στάση ζωής μας και να δίνουμε την σωστή μαρτυρία Ιησού Χριστού.

Την κυρώνυμη ημέρα στην Θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Αρβανίτη,  και άλλους προσκυνητές ιερείς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Ναού, π. Τιμόθεος Καμπουρίδης ο οποίος ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα που αναφέρεται στην ομολογία και το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου και κατέληξε λέγοντας πως “εκατομμύρια ομολογητές της πίστεως έχουν ενώσει το δικό τους αίμα με το τίμιο αίμα του Στεφάνου, για να ποτίζεται το δένδρο της σωτηρίας του κόσμου. Η εποχή μας έχει απόλυτη ανάγκη από ηρωικά πρότυπα σαν αυτό του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να πορευθεί η ανθρωπότητα τον δρόμο της “εν μέσω σκιάς θανάτου” (Ματθ. 4,16)

Αξίζει να τονιστεί ότι στο ναό φυλάσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα ιερό λείψανο από το δεξιό πόδι του Αγίου Στεφάνου, φερμένο όπως και άλλα ιστορικά κειμήλια από την Σαφράμπολη του Πόντου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ