Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 14:06

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Επετειακή εκδήλωση από την μητρόπολη Νέας Ιωνίας για την Μικρασιατική Καταστροφή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής η μητρόπολη Νέας Ιωνίας τιμά τις ρίζες της με μία επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, όπου ένα σύνολο εκατόν τριάντα χορευτών παραδοσιακών χορών, ηθοποιών και μουσικών, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, ένα νοσταλγικό πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού φόρος τιμής στην αγιοτόκο γη της Μικράς Ασίας και στους κτήτορες της νέας εστίας του πολιτισμού της Ιωνίας.

Συνεκτικός κρίκος όλων των δράσεων επί σκηνής θα είναι ο προσφιλής σε όλους Καραγκιόζης μια φιγούρα του Μικρασιατικού πολιτισμού ο οποίος με τη φωνή του Ηλία Καρελλά θα παρουσιάζει, θα σχολιάζει και θα κατευθύνει τη δράση της παράστασης μέσα από κείμενα που έχουν γραφεί ειδικά για την περίσταση.

Πόντος, Καππαδοκία, Σμύρνη και Πόλη θα είναι οι σταθμοί του Καραγκιόζη που θα γελάει κλαίγοντας και θα κλαίει γελώντας μέσα σε ένα πανηγύρι χρωμάτων από παραδοσιακές φορεσιές, κείμενα από θεατρικές παραστάσεις, χορούς και τραγούδια που θα τα ενώνει το παράπονο του ανθρώπου που ξενιτεύεται όμως κατορθώνει στη νέα του πατρίδα όχι μόνο να σταθεί άλλα να την μπολιάσει με πολιτισμό και να την αλλάξει.

Η εκδήλωση ωστόσο τελεί υπό την αιγίδα της της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο ticketservises.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ