Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:12

Ευρίπου Χρυσόστομος: “Την όγδοη μέρα καταργείται ο χρόνος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Σήμερα, οκτώ ημέρες από την ενανθρώπιση του Θεού, εορτάζουμε την Αγία Του Περιτομή. Με τον τρόπο αυτό απέδειξε ότι είναι αληθινός Θεός και πραγματικός άνθρωπος. Ένωσε στον εαυτό του τον άκτιστο Θεό και τον κτιστό άνθρωπο”.

Με τα λόγια αυτά ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος έδωσε το στίγμα της σημερινής εορτής, την πρώτη ημέρα του χρόνου, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου.

Κατά την ομιλία του προς τους δεκάδες πιστούς που κατέκλυσαν το ναό, ανέφερε επίσης πως “ο Θεός με την ενανθρώπισή του δεν ήρθε για να καταργήσει τους νόμους των προφητών, αλλά να καταδείξει ότι ο ίδιος είναι η εκπλήρωση του νόμου”.

Συνέχισε λέγοντας “μας προσκαλεί όλους να μετάσχουμε σε μία καινούρια διαθήκη. Την όγδοη ημέρα καταργείται ο χρόνος, εξαγιάζεται. Ο άνθρωπος πλέον δεν έχει τέλος, διαιωνίζεται, γιατί ενώθηκε με τον Θεό Λόγο. Ο Άγιος Βασίλειος, που σήμερα εορτάζουμε, βίωσε και ο ίδιος την αιωνιότητα, εξαιτίας της ενανθρώπισης του Θεού”.

Κλείνοντας, ο επίσκοπος Ευρίπου ευχήθηκε “ο Άγιος Βασίλειος να είναι ο προσωπικός μας πρεσβευτής προς την αιωνιότητα”.

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης ευχαρίστησε θερμά τον νέο αρχιερατικώς υπεύθυνο της Γ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας , καλωσορίζοντας τον για πρώτη φορά ιερουργούντα κατά την πανήγυρη του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ