Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:52

Επιμένει στο αίτημα της Αυτοκεφαλίας ο Ουκρανός Πρόεδρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η αυτοκεφαλία θα ολοκληρώσει την εγκαθίδρυση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας της Ουκρανίας, θα ενισχύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τη διακοινοτική ειρήνη, θα ενισχύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού”, δήλωσε ο Πρόεδρος Πόροσενκο στην τελετή επετείου για την 1030η επέτειο εκχριστιανισμού των Ρώσων.

Η εκκλησία της Ρωσίας “υποστηρίζει πλήρως και άνευ όρων” την αυτοκρατορική πολιτική του Κρεμλίνου” ενώ συμπλήρωσε πως “το το δόγμα του «ρωσικού κόσμου» γεννήθηκε στα πολυτελή κελιά της Ρωσικής Εκκλησίας», ανέφερε ο Πόροσενκο.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας», η οποία «μας υποχρεώνει να δράσουμε. Εκατομμύρια Ουκρανοί αναμένουν το συντομότερο δυνατό αναγνώριση μιας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και είναι έτοιμοι γι ‘αυτό» είπε Ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Τέλος σημειώσε ότι “Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ο οποίος ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δήλωσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπορεί να παραμείνει τυφλός και κωφός στις εκκλήσεις που έχουν γίνει για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ