Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 10:52

«Kρυφτό» Ονουφρίου – Ποροσένκο στο Κίεβο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Ένα ιδιότυπο «κρυφτό» διεξήχθη σήμερα στο Κίεβο μεταξύ του Προέδρου της χώρας και της συνόδου της ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο.

Πρόεδρος και μητροπολίτες είχαν ορίσει να συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο «Σπίτι της Ουκρανίας» ένα συνεδριακό χώρο στο κέντρο του Κιέβου, το οποίο θεωρήθηκε «ουδέτερο έδαφος».

Η συνάντηση είχε ορισθεί αρκετές μέρες τώρα ενώ η πρόσκληση που εστάλη στους ιεράρχες από τον μητροπολίτη Ονούφριο είχε ημερομηνία 8/11 και δεν ανέφερε πουθενά συνεδρίαση της Συνόδου αλλά μόνο θέμα είχε την συνάντηση με τον Πρόεδρο.

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη συνάντηση, οι μητροπολίτες συγκεντρώθηκαν στην Λάβρα των Σπηλαίων, στην έδρα δηλαδή της Συνόδου, όπου συνεδρίασαν τελικά για πέντε ώρες αρνούμενοι να μεταβούν στον χώρο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της χώρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα δήλωσαν πως μπορούν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο αλλά μόνο εφόσον δεχθεί να μεταβεί στην έδρα τους.

Αν και η απόσταση μεταξύ των δυο κτιρίων είναι μερικά λεπτά, στόχος της εμμονής του μητροπολίτη Ονουφρίου φαίνεται πως ήταν προφανώς η επιβεβαίωση πως η Σύνοδος του είναι οι κανονικοί ένοικοι της Λάβρας των Σπηλαίων.

Τελικά αργά το βράδυ σήμερα, ο Πρόεδρος Ποροσένκο συναντήθηκε με τρεις ιεράρχες της ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο χωρίς να υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες.

Παραμένει άγνωστο αν οι τρεις αυτοί ιεράρχες είναι οι μόνοι που σκοπεύουν να ενταχθούν στην ενιαία Εκκλησία ή αν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι μεγαλύτερης ομάδας. Το δεύτερο σενάριο θεωρείται το επικρατέστερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ