Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 0:04

Εορτασμοί στην Αγία Σοφία Ταύρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά και μεγάλη προσέλευση πιστών εορτάζει ο Ι. Ναός Αγ. Σοφίας Ταύρου. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο
Δημητριάδη και πολλούς προσκυνητές ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον ηρωϊσμό και την δύναμη της ψυχής της Αγίας Σοφίας, που έβλεπε τις θυγατέρες της να υποβάλλονται σε μαρτύρια για τον Χριστό και εκείνη να τις ενθαρρύνει να μείνουν ακλόνητες.

Αυτήν την ψυχική αντοχή την χρειαζόμαστε όλοι,για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής,που κάποτε φαίνονται ανυπέρβλητες. Μόνο η πίστη μας στο Χριστό μπορεί να αποβεί πηγή δυνάμεως και για μας. Από αυτήν την πηγή αντλούσαν την δύναμή τους και οι θυγατέρες της Αγ. Σοφίας και εκείνη.

Ας μένουμε , λοιπόν,με ακλόνητη πίστη και εμπιστοσύνη στο Χριστό και δεν θα μας απογοητεύσει. Θα μας βοηθά πάντα να βγαίνουμε νικητές, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Κατά την Θ. Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας της εορτής θα χοροστατήσει και πάλι και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Το απόγευμα θα γίνει ο μεθέορτος εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των εορταζομένων Αγίων Γυναικών της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ