Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 2:50

Εγκαίνια της έκθεσης “Το Ημέτερον Κάλλος” από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Μονή Βλατάδων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θεσσαλονίκη | Ζάχος Καρεκλάς – Γιώργος Φερδής

Σημερινός σταθμός της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη ήταν η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων στην Άνω Πόλη για να τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης εικόνων: «Το ημέτερον κάλλος: Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη», του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών που στεγάζεται στους χώρους της μονής.

Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στη μονή Βλατάδων λίγο μετά τις 10 το πρωί όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΠΙΠΜ και ηγούμενος της μονής, επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, και ο διευθυντής του ιδρύματος, πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Εγκαίνια της έκθεσης "Το Ημέτερον Κάλλος" από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Μονή Βλατάδων

Ο κ. Πασχαλίδης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο για την παρουσία του και τον προέτρεψε να προσεύχεται για την επιτυχία του έργου του Πατριαρχικού Ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έκθεσης εικόνων από την έφορο του ΠΙΠΜ κ. Καραγιάννη.

Τον λόγο έλαβε, έπειτα, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του ΠΙΠΜ κ. Νικηφόρο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κωνσταντίνου Ζεγκίνη «Παροιμίες της Ίμβρου» και η απονομή περγαμηνών επίτιμου μέλους της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου στον μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο και στον επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Εγκαίνια της έκθεσης "Το Ημέτερον Κάλλος" από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Μονή Βλατάδων

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος αμέσως μετά τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης εικόνων και ξεναγήθηκε σε αυτήν από την έφορο του ΠΙΠΜ κ. Καραγιάννη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν οι μητροπολίτες Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Ικονίου κ. Θεόληπτος, ενώ παρόντες ήταν αρκετοί μητροπολίτες των Νέων Χωρών.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με την εκδήλωση για τα λεηλατημένα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση ECTV και το www.orthodoxia.info.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ