Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:38

Διάλεξη για τις αγχωτικές νευρώσεις από τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης Πατρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου στην Αθήνα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, η διάλεξη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Πατρών και Διδάκτορα Θεολογίας, με θέμα: «Ο καταλύτης της αγχωτικής νευρώσεως».

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου και του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ελλογιμώτατος και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης – ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του άγχους «δια της προσκολλήσεως του εν υμίν θείου προς το αθάνατον θείον»-, ο Ελλογιμώτατος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος και η Γενική Γραμματέας του Μ.Φ.Θ.Σ. κ .Ελένη Κατσαρά.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους της Πεντηκοστής σε ωραία παραδοσιακή εκτέλεση τμήμα της Χορωδίας της Πανελληνίου Ενώσεως Προασπιστών της Εθνικής Μουσικής οι “Υπέρμαχοι”, με Χοράρχη και Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, κείμενα ανάμεσα στους ύμνους διάβασε ο κ. Φίλιππος Τακόπουλος υπ. Δρ. Θεολογίας, ενώ το συντονισμό είχε ο κ. Γεώργιος Μανώλης υπ. ΜΔΕ Ερμηνευτικής Θεολογίας Μέλος του Μ.Φ.Θ.Σ.

O π. Κύριλλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του μέσα και από γνώμες σημαντικών επιστημόνων – ψυχαναλυτών στην αυτοκαταστροφική λειτουργία του άγχους που οδηγεί στη μοναξιά, διασπώντας τη φιλία τη συνεργασία και την κοινωνία, τονίζοντας ότι σύμφωνα με την πατερική διδασκαλία η υπέρβαση της αγχωτικής νεύρωσης γίνεται με την τακτοποίηση των σχέσεων του ανθρώπου με το Θεό, το συνάνθρωπο και τον εαυτό του μέσα από την ορθόδοξη ασκητική μέθοδο θεραπείας του νου και της καρδίας μέσω έμπειρου πνευματικού πατέρα, δια της εμπειρίας της αγάπης και της ταπείνωσης οι οποίες ολοκληρώνουν και ηρεμούν τον άνθρωπο στη σχέση του με τον αδελφό, λυτρώνοντάς τον από τις επιπτώσεις των απωθήσεων και οδηγώντας τον από το ά-σχετο στην προσωπική κοινωνία και την επανασύνδεση με το δημιουργό – Θεό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ