Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:30

Συγκίνηση και θρησκευτική ανάταση στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο για την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στον λαμπρό καθεδρικό ναό της Εκατονταπυλιανής, ένα ζωντανό μνημείο 17 αιώνων, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου συλλειτουργούντων των επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη και του οικείου ιεράρχη, μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Βρισκόμαστε σε δύσκολη καμπή του εθνικού και πνευματικού μας βίου…» σημείωσε στην ομιλία του ο επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης καλώντας τους πιστούς «να αφήσουμε κατά μέρος τα συμβατικά, τα τυπικά και να κάνουμε την υπέρβαση μας ως πρόσωπα ως Εκκλησία ως κοινωνία» επικαλούμενος την ευλογία της Θεοτόκου, τονίζοντας πως «στις δύσκολες και εφιαλτικες στιγμές που διερχόμεθα να μην φεύγει από τα χείλη των πιστών το Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Ο εντυπωσιακός ναός της Παναγίας στον οποίο βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά σταυροειδή βαπτιστήρια, ήταν κατάμεστος από πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν την μεγάλη γιορτή και να ζητήσουν την ευλογία της Θεοτόκου.

Αμέσως μετά το συλλείτουργο σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή μεταφέροντας την θαυματουργή εικόνα της Εκατονταπυλιανής στο λιμάνι της Πάρου όπου τελέσθηκε δέηση. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο εφετινός εορτασμός υπό το βαρύ κλίμα τόσο το εθνικό όσο και το παγκόσμιο, μας δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αρχές, η προσέλευση των πιστών στην Πάρο για την εορτή της Εκατονταπυλιανής, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ