Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 7:06

Αρχιερατικό συλλείτουργο στο ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Ιάσιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Ιάσιο, τελέστηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 αρχιερατικό συλλείτουργο με αφορμή την επέτειο εγκαινίων του ναού. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Επιφανείας (Χαμά) Νικόλαος του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Συλλειτούργησαν επίσης οι Μητροπολίτες Μολδαβίας και Βουκοβίνης Θεοφάνης, Τόμιδος Θεοδόσιος, οι Επίσκοποι Ερζερούμ Κουάις, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Σεβερίνου και Στρεχαϊάνου Νικόδημος, Αλεξανδρείας και Τελέορμαν Γαλακτίων, Χύτρων Λεόντιος από την Εκκλησία της Κύπρου και ο Πλοεστίου Βαρλαάμ.

Από το 2006, με τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης, η ενορία των Ιησουιτών έλαβε ένα τεμάχιο από τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Η πρωτοβουλία ήρθε από τον Πατριάρχη Δανιήλ ο οποίος ήταν τότε Μητροπολίτης στο Ιάσιο. Είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Αίγινα και έπεισε να του παραχωρήσουν ένα απότμημα λειψάνου του Αγίου, ώστε να χτίσει την εκκλησία. Έτσι ήρθαν το 2006 στην ημέρα της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής, και τη δεύτερη ημέρα, στις 15 Οκτωβρίου, έφεραν σε μια λάρνακα ένα κομμάτι από τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου.

Η ενορία ιδρύθηκε το 1995, κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του Πατριάρχη Δανιήλ ως Μητροπολίτη Μολδαβίας και Βουκοβίνης. Τα έργα ξεκίνησαν το 1996 και το 2006 τελέστηκε ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ