Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 14:33

Ένα κέντρο αφιερωμένο στους νέους εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου “Διακονία Λόγου” της μητρόπολης Σερρών που τέλεσε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ξεκίνησε το σημερινό γεμάτο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην περιοχή.

Στο προαύλιο του κέντρου, νέοι και παιδιά ανέμεναν τον κ. Βαρθολομαίο για να λάβουν την ευλογία του καθώς και για να εγκαινιάσει τον χώρο του πνευματικού κέντρου που προορίζεται για τις συνάξει τους.

Ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στη σύντομη προσφώνησή του αμέσως μετά τον αγιασμό των εγκαινίων, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές καθώς με τη βοήθειά τους η μητρόπολη έφερε εις πέρας το έργο αυτό που ανήκει στους νέους της περιοχής.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι όλοι οφείλουμε να έχουμε την καλή μέριμνα για τα έργα της εκκλησίας.

Μια κοπέλα, εκπροσωπώντας τη νεολαία των Σερρών, εξέφρασε στον κ. Βαρθολομαίο τις αγωνίες και τους φόβους των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα την εποχή της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης των ηθικών αξιών.

Ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις ευλογίες που φέρνει στα παιδιά η παρουσία του στην πόλη των Σερρών καθώς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για αυτούς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του στο κατάμεστο από νέους και παιδιά πνευματικό κέντρο της μητρόπολης, απήυθυνε λόγους στήριξης κι αισιοδοξίας, λέγοντας πως τον κόσμο τον κυβερνά ο Ένας και μοναδικός Κύριος της ζωής.

Επίσης, είπε ότι, παρά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας, έχουμε τη διαχρονική αλήθεια και το μοναδικό δώρο της ζωής, την εσωτερική ελευθερία την οποία δεν μπορεί να μας πάρει κανείς.

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μαρτύρια που βιώνουν οι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή, λέγοντας πως ακόμη κι αυτοί δεν χάνουν την εσωτερική τους ελευθερία κι εξέρχονται νικητές.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος μετέφερε στους νέους τις εμπειρίες που είχε από την επίσκεψη που πραγματοποιήσε ένα χρόνο πριν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, θέλοντας να υπογραμμίσει την αξία της ελευθερίας.

“Αγάπη χωρίς θυσία και πόνους είναι κενός τόπος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας για τις αρετές των προγόνων μας τις οποίες πρέπει να υιοθετήσουμε κι εμείς σήμερα αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Στο τέλος, τα παιδιά κι οι νέοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευχή και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ