Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:46

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δίνοντας τέλος σε μια πολύχρονη περίοδο ψυχρότητας μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

Κομιστής της επίσημης πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου προς τον Πατριάρχη ήταν ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου και θα έρθει στην Αθήνα στις 23 Μαΐου προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τελευταία επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, αυτή αναβλήθηκε τελευταία στιγμή εξαιτίας του βεβαρυμμένου προγράμματος του κ. Ιερώνυμου, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία που είχε δώσει η Αρχιεπισκοπή.

Η επίσκεψη αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού εκτός του ότι έρχεται σε μια περίοδο σημαντική για τις διεθνείς εκκλησιαστικές εξελίξεις λόγω του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος, φαίνεται να σηματοδοτεί και μια αλλαγή στάσης από την Αθήνα στις σχέσεις της με το Φανάρι.

Φώτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ