Τρίτη 14 Μαΐου 2024 | 4:11

ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ: Το Φανάρι είναι η γνήσια μητέρα μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις ευχές του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο επίσκοπος Ουμπισά κ. Μελχισεδέκ.

«Το Φανάρι, Παναγιώτατε, γνωρίζει πάντα να φέρεται ως Μητέρα, διότι είναι γνήσια Μητέρα. Είναι εκείνη που γέννησε με κόπους, στερήσεις και θυσίες όλες τις νεώτερες Εκκλησίες αλλά και εκείνη που δεσπόζει ανάμεσα στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ανατολής. Γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία χαιρόμαστε να ερχόμαστε κοντά Σας. Σας αγαπά ο λαός της Γεωργίας. Βλέπει στο πρόσωπό Σας Εκείνον τον Πατριάρχη που αναγνωρίζει ασφαλώς στη Γεωργία το δικαίωμα να ποιμαίνει και την Αμπχαζία και το Τσινχβάλι.

Όλη η Ιβηρία εκφράζει αγαλλίαση και χαρά, ευχές και προσευχές για τα ογδοηκοστά γενέθλιά Σας και με πίστη στον Θεό αναφωνεί: Παναγιώτατε, να είναι πολλά, πάρα πολλά, τα έτη Σας. Να Σας έχει ο Θεός στο πηδάλιο της Εκκλησίας δυνατό, ακλόνητο, αμετακίνητο, εδραίο, στύλο άσειστο της ευσέβειας» είπε μεταξύ άλλων ο Γεωργιανός επίσκοπος προκαλώντας συγκίνηση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αυτή την εύσημη και ιστορική εσπέρα, επί την ηλίου δύσιν, όταν ο Ορθόδοξος κόσμος ετοιμάζεται να μνημονεύσει την Έξοδο του Αδάμ από τον Παράδεισο, εμείς εδώ, οι παροικούντες την όντως Νέα Ιερουσαλήμ και την πραγματική και αυθεντική Μητέρα Εκκλησία, την Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι, γευόμαστε με τον πιο όμορφο τρόπο την είσοδο στον Παράδεισο της Πατριαρχικής Σας καρδίας, της καρδίας που χτυπά ακριβώς ογδόντα χρόνια, της καρδίας που ξέρει να αγαπά μόνο και να αποδίδει δικαιοσύνη.

Ήρθα αυτές τις μέρες στην επέτειο των γενεθλίων Σας, για να πω τα σεβάσματά μου, την αγάπη, την αφοσίωση, την ευγνωμοσύνη όλου του Γεωργιανού λαού προς την Παναγιότητά Σας και προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ήρθα και μεταφέρω τον αδελφικό ασπασμό του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας και Μητροπολίτου Μπιτσβίνθας και Σουχουμίου-Αμπχαζίας κ. Ηλιού του δευτέρου. Του Πατριάρχου μας, του Προκαθημένου της αγάπης, του σοφού Πατριάρχου, του λαοφίλητου Πατριάρχου, του Πατριάρχου που αξιώθηκε να λάβει από τα χέρια του μακαριστού Προκατόχου Σας Δημητρίου τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την Πατριαρχική αξία της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Το Φανάρι, Παναγιώτατε, γνωρίζει πάντα να φέρεται ως Μητέρα, διότι είναι γνήσια Μητέρα. Είναι εκείνη που γέννησε με κόπους, στερήσεις και θυσίες όλες τις νεώτερες Εκκλησίες αλλά και εκείνη που δεσπόζει ανάμεσα στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ανατολής. Γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία χαιρόμαστε να ερχόμαστε κοντά Σας.

Σας αγαπά ο λαός της Γεωργίας. Βλέπει στο πρόσωπό Σας Εκείνον τον Πατριάρχη που αναγνωρίζει ασφαλώς στη Γεωργία το δικαίωμα να ποιμαίνει και την Αμπχαζία και το Τσινχβάλι. Όλη η Ιβηρία εκφράζει αγαλλίαση και χαρά, ευχές και προσευχές για τα ογδοηκοστά γενέθλιά Σας και με πίστη στον Θεό αναφωνεί: Παναγιώτατε, να είναι πολλά, πάρα πολλά, τα έτη Σας. Να Σας έχει ο Θεός στο πηδάλιο της Εκκλησίας δυνατό, ακλόνητο, αμετακίνητο, εδραίο, στύλο άσειστο της ευσέβειας.

Εκ μέρους του Πατριάρχου μας, επιτρέψτε μου να Σας προσφέρω αυτό το ταπεινό αλλά με πολλή αγάπη εν Χριστώ δώρο Του.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/522352948466848/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ