Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:28

Υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγ. Διονυσίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο ηγούμενος της μονής Αγίου Διονυσίου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο και το υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος καθώς και ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Κλήμης Φιλίππου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν λιτανευτικά προς τον ναό, όπου το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο προκειμένου να το προσκυνήσουν οι εκατοντάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον ναό.

Ακολούθως εψάλη ο αναστάσιμος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου, στο τέλος της οποίας μίλησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εν συντομία στον Άγιο Διονύσιο και στην πορεία του μέχρι την αγιότητα. Έκανε, ακόμη, λόγο για το πέρασμα του αγίου από την Αθήνα, τη σύντομη διακονία του στην Αίγινα και τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Ζάκυνθο

Ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευλογία που έδωσαν ώστε να μεταφερθεί η τίμια χείρα του “Αγίου της Συγγνώμης” στον ναό.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στον ναό προς προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ