Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 1:04

Ο ΝΑΟΣ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΑΓΙΟΥ

Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα υποδεχθεί ο ιερός ναός Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εορτή του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού καθιερώνει από φέτος ως δεύτερη πανήγυρη ο ιερός ναός Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι και με αφορμή το γεγονός αυτό υποδέχεται λείψανο του θαυματουργού αγίου.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του αγίου Νεκταρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το πρωί κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ενώ το ιερό θησαύρισμα θα παραμείνει μόνιμα στο ναό προς πνευματική ενίσχυση των πιστών. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5:30, θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και του ιερού ευχελαίου.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής του αγίου στις 5 το απόγευμα, θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ακολούθως θα ψαλούν τα εγκώμια. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5:30 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και οι χαιρετισμοί του αγίου Νεκταρίου.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα τελείται καθημερινά θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα ο εσπερινός της εορτής. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Όλες τις ημέρες των ιερών ακολουθιών οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το θαυματουργό λείψανο του αγίου Νεκταρίου, λαμβάνοντας τη χάρη και την ευλογία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ