Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:50

Υποδοχή της κάρας της Οσίας Υπομονής στον Άγιο Παύλο Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Περιστερίου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής από την Ι.Μ. Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας.

Την τίμια κάρα συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Μονής της Παναγίας “Πάντων Χαρά” Καλετζίου, αρχιμανδρίτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, η Ηγουμένη της Μονής του Οσίου Παταπίου, μοναχή Χρυσοβαλάντη, με τη συνοδεία άλλων μοναχών. Η υποδοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά, παρεκκλήσιο του οποίου έχει η ενορία.

Ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργογιάννης τόνισε πως: “Η υπομονή είναι αρετή και χάρισμα και πρέπει ο καθείς για να το αποκτήσει, να κάνει τον αγώνα του. Οι Άγιοι του Θεού κρατούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με υπομονή ζωντανή αυτή τη χώρα και τον αυτόν τον κόσμο, που τόσο πολύ δοκιμάζεται”.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Άνθιμο και την Ηγουμένη, όσο και τον Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο, για την άδεια για τη μεταφορά της Τιμίας Κάρας.

Ο π. Άνθιμος έκανε αναφορά στο βίο της Οσίας Υπομονής, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση-Παλαιολόγου. Της αυτοκράτειρας του Βυζαντίου και μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, την οποία διέκρινε η σωφροσύνη και η δικαιοσύνη. Είχε κοινωνικό πρόσωπο και την ενδιέφερε η διακονία. Έκανε αναφορά στον Ηγούμενο π. Νεκτάριο Μαρμαρινό, ιδρυτή της Μονής του Οσίου Παταπίου, εκεί όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα η Κάρα της Οσίας.

Το όνομά της παραπέμπει στο μεγαλύτερο χάρισμά της και σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε όλοι στη ζωή μας, απέναντι σε κάθε δυσκολία και κάθε αντιξοότητα.

Η κάρα της Αγίας Υπομονής θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ