Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 0:15

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Τρίκαλα: Συνελήφθη ιερέας για «μαϊμού» διαδικτυακούς εράνους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων σε βάρος ιερέα για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες και με πρωτοβουλία του δράστη πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χριστιανικές ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση ημεδαπού, λόγω προβλημάτων υγείας και δυσχερειών του με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον δράστη και ο άλλος με δικαιούχο τον ημεδαπό που αφορούσε ο έρανος.

Όπως εξακριβώθηκε ωστόσο, ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του άλλου ημεδαπού και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.α.). Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Η ασφάλεια μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας πως “σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση για παράβαση του Ν. 5101/31 “Περί ενέργειας εράνων και λαχειοφόρων ή Φιλανθρωπικών αγορών”, καθώς και άρθρου 386 Π.Κ. “Απάτη” στα πλαίσια της οποίας καλείστε να διακόψετε την αναμετάδοση τυχόν άρθρων που αφορούν σε τέλεση εράνου υπέρ ατόμου υπό στοιχεία Π. Γ.”.

Να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος κληρικός κατάγεται από τα Τρίκαλα αλλά δεν ανήκει στη μητρόπολη Τρίκκης. Χειροτονήθηκε προ ολίγων ετών σε άλλη μητρόπολη των νέων χωρών της Ελλαδικής Εκκλησίας από ιεράρχη που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Επέστρεψε για λίγο σε όμορη μητρόπολη των Τρικάλων ωστόσο απομακρύνθηκε από εκεί, μέχρι που πριν λίγο καιρό βρήκε καταφύγιο σε μητρόπολη της Στερεάς Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ