Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 13:15

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΟ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Με τον Βασιλιά Κάρολο συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παλάτι του Buckingham. 

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ’ ίδιαν συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος  εξέφρασε προς τον Μεγαλειότατο και εκ του σύνεγγυς, τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της αειμνήστου μητρός του Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και τις θερμότερες ευχές του ιδίου και της Μήτρος Εκκλησίας για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του.

Ο Παναγιώτατος, αναφέρθηκε και στην επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και είχαν την ευκαιρία με τον Μεγαλειότατο να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον Βασιλέα τα μέλη της συνοδείας του, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και τους Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο. Παρέστησαν δε και οι Πρέσβεις της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. Matthew Lodge.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ