Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 15:19

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΗΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο επισκέφθηκε στην έδρα του την Αλεξάνδρεια χθες ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ηγούμενος εξηνταμελούς ομίλου προσκυνητών από την επαρχία του.

Ο Μακαριώτατος αφού καλωσόρισε με πολλή αγάπη τον Σεβασμιώτατο με τον οποίο συνδέεται με μακρόχρονη φιλία, μίλησε στους προσκυνητές εκτενώς για το ιεραποστολικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο και την εμπειρία του από το πρόσφατο ταξίδι του στην Κένυα.

Ο Σεβασμιώτατος απαντώντας στην φιλόφρονα προσφώνηση του φλογερού και ακαταπόνητου Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας εξέφρασε ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες για την υποδοχή και επ´ ευκαιρία της προλαβούσης εορτής των ονομαστηρίων του και ευχήθηκε μακρότητα ημερών και υγεία για να συνεχίσει το πολυσχιδές και αναμορφωτικό έργο του, προς εύκλεια του Θρόνου του Αποστόλου Μάρκου τον οποίο μετά αυτοθυσίας ως καλός οιακοστρόφος επί δεκαετίες διακονεί.

Ο Μακαριώτατος επ´ ευκαιρία περιεκόσμησε με το παράσημο του Αγίου Σάββα τον συνεργάτη του Πατριαρχείου και της μητροπόλεως Διδυμοτείχου συντηρητή έργων τέχνης κ. Αλέξανδρο Παπαϊωάννου για την εργασία του στην Ιερά Πατριαρχική και Θεοβάδιστο Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάϊρο.

Τέλος, ο Μακαριώτατος επιδαψίλευσε την πατριαρχική ευλογία του στο Σεβασμιώτατο και τους συνοδοιπόρους του και προσέφερε σε όλους αναμνηστικό δώρο.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την μοναδική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, το Φάρο και την Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα, όπου ξεναγήθηκαν από το μητροπολίτη Ταμιάθεως κ. Γερμανό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ