Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 21:06

ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών εψάλη σήμερα το μεσημέρι προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αδαμάντιου Αυγουστίδη Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

Παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, διευθυντές και συνεργάτες υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου, κληρικοί και λαϊκοί.

​Ο μακαριστός ιερέας γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

​Υπηρέτησε ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπήρξε δε ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ